Artister


TOMAS ANDERSSON WIJ

TAW
(i samarbeid med Blixten & Co)

Den fire ganger grammisnominerte Tomas Andersson Wijs karriere er unik. Hans album har aldri ligget som nr 1 på topplistene og han har aldri hatt en stor radiohit. Men for hver gang han har pakket opp sine akustiske gitarer og gått på scenen har noen fler kommet og hørt, og for hvert nytt album har hans særegne stemme trengt litt djupere inn hos lytterne.

» les mer

16 år etter debuten er han en av Sveriges store artister men er også en ettertraktet låtskriver og oversetter. I oktobert 2014 slippte Tomas Andersson Wij sitt nye, kritikerroste album «Mörkrets hastighet». Dessuten er han aktuell med «Gå rakt fram och över husen», et utvalg sangtekster i bokform. Albumet og boken ble fulgt opp med velbesøkte konserter på teater i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping.

» mindre

spotify facebook youtube


MOTO BOY

motoboy
(I samarbeid med Blixten & Co)

Da Moto Boy dukket opp på den svenske musikkscenen i 2006 med sin sakrale sang og åpenbare utstråling etterlot han få uberørt. Hans to første album «Moto Boy» (2008) og «Lost in the call» (2010) ble tatt godt imot av musikkritikererne og beskrevs som «et helt guttekor i en fjærboa» (SVD) og «ett stort svenskt album» (DI Weekend)

» les mer


De seneste årene har Moto Boy turnert utenlands, komponert musikken til og medvirket i teateroppsettningen «Lubiewo – Kärleksön» på Göteborgs stadsteater i tillegg til at han også har turnert med The Cardigans. Hans tredje album “Keep Your Darkness Secret“ ble sluppet den 26.mars 2014 og er oppbygd av romantiske melodier, uhyggelig vakre guttekor og ekstatiske crescendos. Albumet er gjort i sammen med Niko Stoessl (Dave Gahan, Depeche Mode). Titiyo, Bengt Lagerberg (The Cardigans, Brothers of End) och Leari (The Ark) er også involverte på albumet.

» mindre

spotify facebook youtube


HÄSTPOJKEN

hestpojk
(i samarbeid med Blixten & Co)

Popduoen Hästpojken ligger bak en lang rad hits som “Shane Macgowan”, “Caligula”,“Här har du mitt liv”, “Gitarrer & bas, trummor & hat”, “Samma himlar” og «Sommarvin”.

» les mer


Akkurat nå spiller de inn nytt material som har release 2015.
Det seneste albumet «En magisk tanke” ble hyllet i media med anmeldelser som «en av vårens bästa skivor” og «riktigt jävla bra”. Hästpojken ble nominert til P3 Guld for årets gruppe. Gøteborgsduoen har også gjort suksess med sine akustiske konserter rundt om i Sverige.

Gaffa, 5 av 6
«Hästpojken är fortfarande svett och tårar när svett och tårar betyder som mest. Det är hopplöst, det är kvidande, och det är strålande.»

GP, 4 av 5
«Till stora delar perfekt popmusik.»

» mindre

spotify facebook youtube


AFENGINN

Afenginn fra København har bygd opp ett verdensomspennende renomme for sine virtuose og dynamiske livekonserter.
Gruppens originale repertoar inneholder alt fra lyriske og filmatiske komposisjoner til ville danselåter.

» les mer

Afenginn er et norrønt ord for ”beruselse og styrke” og deres konserter drives av en konstant streben etter å overskride grenser, både personlig og musikalsk. Til sitt repertoar kan Afenginn legge til konseptet ”Choirnivale” der de samarbeider med lokale kor for å skape et unikt resultat

» mindre

spotify facebook youtube


ABALONE DOTS

abalondots

Et av Sveriges absolutt mest populære americana-band slipper nytt album med material som blir råere og nærmer seg mer indie-folk genren. Her blir bandets politiske stillinger tydeligere enn på de tidligere albumene. Singlene ”Who Spinns the Wheel” og ”Pride Parade” er produsert av Stefan Boman (Kent, Salem Al Fakir, Sahara Hotnights m.fl.)

» les mer


Abalone Dots er også et av Sveriges mest anvendte band og har samarbeidet med bl.a. Marit Bergman, Lisa Miskowsky, Lars Winnerbäck, Kalle Moraeus og noen av de største i Nashville. De har blitt belønnet med en ”Grammis” for årets ”folkmusik/visa” 2009.

Bandet kommer til å turnere hele sommeren 2015.

» mindre

spotify facebook youtube


ALE MÖLLER

ale

2015 er her og det nå 60 årige kraftsenteret Ale Möller bygger et eget musikklandskap som er basert på ulike musikalske tradisjoner fra mange forskjellige retninger. Der rører han seg fritt oppmuntret av sin egen nysgjerrighet.

» les mer

Den samme søkelysten har han ført over til et alt større publikum. Det ”möllerske” kjennes igjen i selve drivet. Få kan som Ale Möller skape så stor glede både på og utenfor scenen. Dette er også et uttalt mål hos denne musikanten. En musikalsk historieforteller som jobber veldig bevisst med og på hva han gjør. Ale er en charmfull entertainer som mestrer all verdens musikk på 35 ulike instrumenter. MTA samarbeider stolt med Ale i alle hans musikalske og kunstnerlige prosjekt som han er delaktig i. Eksempel på slike prosjekt er:

Ale Möller Trio: ett nytt prosjekt som er turnéaktuellt 2015.
Ale Möller Band: med medlemmar fra fire ulike kontinenter.
Frifot: tradisjonell folkemusikk trio sammen med Lena Willemark og Per Gudmundsson.

» mindre

spotify facebook youtube


ANNA STADLING

anna_stadling_f

Hyllet sanger som forener amerikanske Johnny Cash med egen svensk musikk

I 2011 begynte en ny æra i Annas liv. Hun ble mamma til adoptivsønnen John Henry, og i overgangen til å plutselig være tre i familien, samtidig som slusene til barndommens egne minner åpnet i takt med at sønnen vokste, dannet det seg et behov av å gå tilbake til røttene til der alt startet

» les mer

. I hjemmet spilte og sang Anna Johnny Cash sangene hun vokste opp med og ideen om et album tok form. Det ble to album.
Anna har vert ofte på tv siden albumet ”Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting”. Singelen ”Bättre dagar” har blitt spilt mye på P4.

» mindre

spotify facebook youtube


APRIL VERCH

aprilverch

En god felelåt gjør at du føler noe, mener April Verch. Den kan gjør så at du vil sparke av deg skoene og danse, eller stoppe bilen ved siden av veien for å gråte en stund.

» les mer

 Enten april Verch spiller fiolin, synger, eller danser kanadiske stepdance, blir publikum berørt. Med raske fingre, dansende føtter og svevende blåtoner får du alt du ønsker deg – pluss litt mer.

» mindre

spotify facebook youtube


ÁRA

ara

Med sitt første album ”O” skapte Ára nye veier for joiken som kunstform. Et musikalsk møte som bygget en bro mellom kulturelle grenser. Med sitt andre album ”Vuoste virdái”- ”Mot strömmen” hyller ÁRA de menneskene som stod opp for sin opprinnelse og lærte sine barn det samiske språket

» les mer

tross presset som den kulturelle skammen skapte. En hyllest til alle de menneskene som da gikk mot strømmen, til alle mennesker som i dag går mot strømmen. De som er stolte av sin tradisjon og historie, våger å være seg selv.» Vuoste virdái» ble sluppet 19. Januar 2014. Nytt materiale kommer i 2015.

» mindre

facebook youtube


ARJA SAIJONMAA

arja

Arja Saijonmaa har spilt inn et nytt album etter 15 års stillhet!
”Dig har jag kär… min svenska sångbok” inneholder de store tidløse svenske klassikerne med innslag av nye sanger pluss to bonuslåter: ” Jag vill tacka livet” og ”Högt över havet” som er Arjas største sanger i en helt ny musikalsk innpakning.

» les mer


Arja har selv skrevet teksten til den første singelen ”Min ensamhet”. Dette er hennes første sangtekst. Tro mot seg selv har hun fremhevet de sanger som appellerer til hennes hjerte. Sanger med innhold, både tekst og melodi. Arja reiser på turné med kvartett og strykere eller i duoformat med pianisten Petri Sommer.

» mindre

spotify facebook youtube


BLUES DETOUR

bluesdetour

I 2010 brakte Ale Möller sammen to av sine blueshelter i et unikt møte. Det ble fire eksklusive konserter som ble så populære at artistene kom sammen igjen både i 2011 og 2012 for nye turnéer. Etterspørselen etter bandets musikk ble så stor at et livealbum ble spilt inn i 2012. Det selvtitulerte albumet ble sluppet under en ny turné oktober 2014.

» les mer

Få kan som Ale Möller skape eufori både på og utenfor scenen. Eric Bibb vokste opp i New York i en familie full av musikere og med venner til hans far, den kjente folkesangeren Leon Bibb. Eric kan beskrives som den inderlige bluestolkeren med den varme tonen. Han er godt mottatt over hele verden for sine livekonserter og for sin låtskriving. Han kombinerer soul, jazz, gospel og blues på et unikt sett som ingen andre gjør. Den norske gitaristen Knut Reiersrud er en pioner innen den skandinaviske verdensmusikken. Han har på en nysgjerrig måte arbeidet med å føre musikalske stilarter fra ulike deler av verden sammen. Han har blandet orientalsk, afrikansk og norsk folkemusikk med blues til ett eget ”sound”. Med albumene ”Tramp” og ”Klapp” åpnet han ørene på mange publikummere for nye klanger i bluesens verden.

» mindre

spotify  youtube


JANNE & BENGAN

janneochbengan

Janne Åström og Bengan Janson byr publikum på rock, pop og viser fra før- og nåtid.
De tolker Bellman, Taube, Vreeswijk og Edwall med både alvor og humor.

» les mer

Det lover at det blir et ”jäkla drag…..spel!”. Både Janne og Bengan setter pris på å møte og bli inspirert av andre artister og musikere. De har både en lang og imponerende liste over samarbeid. Nå slår de sammen sine erfaringer, låtskatter og sitt artisteri. Det er bare for publikum å glede seg og nyte!

» mindre

youtube


CORNELIS VS RIEDEL

CvsR

Georg Riedel tolker Cornelis Vreeswijk i fjorten nye melodier av i stort sett ubrukt Cornelis material. Dessuten to sanger som Riedel skrev til Cornelis allerede på sekstitallet; ”Rosenblad, Rosenblad” og ”En visa om ett rosenblad”.

» les mer

 Under navnet Cornelis vs. Riedel fremfører Sarah Riedel og Nicolai Dunger, Cornelis tekster med en letthet og sanselighet som gir ordene en ny og ivrig glans.
I tillegg til Georg Riedel selv på kontrabass så medvirker en trio med bl.a. Jonas Östholm på piano.Georg Riedel er mest kjent for sitt samarbeid med Jan Johansson»Jazz på svenska» og som komponist til sanger fra filmer basert på Astrid Lindgrens bøker.

» mindre

spotify facebook  youtube


DANIEL KARLSSON TRIO

danieltrio

Trioen har i sin tre-årige karriere, vunnet en «Grammis» for sitt siste album og mottatt en «Jazzkatt» fra SR P2 i kategorien for årets gruppe 2014.

» les mer


Trions to første album «Das Boat taxi» i 2013 og «Fusion for Fish» i 2014 har blitt rost av både svensk og internasjonal presse . I april 2015 fikk de en ny pris: «Gyllene skivan» som ble tildelt av Orkesterjournalen.Musikken fra begge albumene har blitt spilt hyppig på radio i Sentral-Europa og Storbritannia.

Daniel Karlsson er kjent fra Oddjob og Magnus Öström band. Han har også ofte jobbet med blant Till Brönner, Nils Landgren, Viktoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson m.fl. Daniel var årets «Jazz i Sverige artist» i 2005. Ga da ut albumet Pan Pan i sitt eget navn.

Christian Lind har også reist rundt med Rigmor og Nils, men har også spilt med jazzikoner som Peter Erskine, Bobo Stensson og Jon Christensen. Har også en solokarriere der han spiller Bach.

Fredrik Rundquist  har spilt med jazzikoner som Bobo Stensson, Palle Danielsson m.fl. Men i det siste mest med verdensstjernen Sarah Blasko.

» mindre

spotify facebook youtube


DREAMERS´ CIRCUS

dreamers2

Dansk folkemusikk gjennomgår for tiden store endringer. Musikken er sett på mer og mer som moderne og levende, og tiltrekker seg et stort, nytt og yngre publikum. Den akustiske trioen Dreamers ‘Circus er egentlig ikke et produkt av denne utviklingen men en av de viktigste drivkreftene bak den.

» les mer

Dreamers ‘Circus er en unik blanding av talent, bemerkelsesverdig teknikk og dristige kunstneriske visjoner. De er fokusert og avvæpnende ukomplisert i sin vilje til å gi ny nordisk musikk til et bredt internasjonalt publikum.
Ale Carr fra Sverige spiller cittra («langeleik»), en slags tiosträngad mandolin. De to danskene i bandet er Nikolaj Busk (piano og trekkspill) og Rune Tonsgaard Sørensen (fiolin). Sammen har de spilt over hele verden. De har vunnet alle de viktigeste prisene og utmerkelsene som Danmark tildeler musikere og de har fått bred anerkjennelse og respekt fra kritikere.

» mindre

spotify facebook youtube

EBBA FORSBERG

ebba-440

Gjennom hele Ebba Forsbergs karriere har hun vekslet mellom egne låter og tolkninger av andres. På sitt nye album setter hun sitt ytterst personlige preg på sanger av Tom Waits. Hun har tidligere gjort sine svenske tolkninger av Bob Dylan og Leonard Cohen.

» les mer


Også denne gangen heter oversetteren Mikael Wiehe. Umiddelbart etter det nye albumet er ute reiser hun sammen med Wiehe og Plura Jonsson på turné våren 2015 med Wiehes tolkninger/oversettinger som en rød tråd i forestillingen ” American Songbook” 

» mindre

spotify facebook youtube


EMILIA AMPER

emilia

Verdensmester på nøkkelharpe, komponist og sanger som visker ut grenser.
Musikken presenterer et fargesprakende, lekfullt og rytmisk lydlandskap der nøkkelharpe og stemme møter slagverkfokusert folkemusikkensemble og klassiske strykere.

» les mer

 En kaleidoskopisk blanding av tradisjonelle nordiske låter og Emilias egne komposisjoner. De utforsker nøkkelharpens muligheter og avslører påvirkning fra hele verden. Alt fra folk, rock, pop og kammermusikk.
Hypnotiserende, melankolsk, meditativt, svingende og strålende av glede.
Emilia ble årets artist ved ”Folk- och Världsmusikgalan 2013”

» mindre

spotify facebook youtube


GEORG «JOJJE» WADENIUS

jojje

I flere tiår har han vært den mest fremgangsrike gitaristen gjennom tidene.
Georg ”Jojje” Wadenius har vært profesjonell gitarist, komponist, arrangør og produsent siden 1968. GW er i Sverige mest kjent for sine barneviser. Albumene ” Goda’, Goda’ (tekst Barbro Lindgren) og ”Zzoppa” (tekst Kenneth Gärdestad) og musikken til ”Kalles klätterträd”. 

» les mer


GW fikk tidlig oppmerksomhet for sin innsats i gruppen ”Made in Sweden” (1968-70) og for et stort antall bidrag på album med Cornelis Wreeswijk, Pugh Rogefeldt, Berndt Staf, Björn J:son Lind og utallige andre. GW har mottatt 3 Grammisar for sine barneviser og to med gruppen ”Made in Sweden”. Han har også fått Hagströmpriset, Guitar People Prize, Olle Widestrandpriset og Cornelispriset for sin innsats som musiker og komponist. MTA booker Jojje med bl.a. Trio X, Trion Cleo, Gejoma og med TNC (The New York Connection er: Lou Marini, Lew Soloff, Per Lindvall, Lars Danielsson, Jesper Nordeström)

» mindre

spotify facebook youtube


GJERMUND LARSEN

GL

Felespiller Gjermund Larsen (f.1981) hadde allerede rukket å bli en ettertraktet og erfaren musiker da han i 2007 fikk Grappas debutantpris og platekontrakt. Dermed fikk han også muligheten til å lage det første albumet med trioen med Andreas Utnem (piano/harmonium) og Sondre Meisfjord (kontrabass). Sammen har de funnet frem til et helt særegent uttrykk der elementer fra folkemusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen.

» les mer

Trioens debutalbum «Ankomst» ble belønnet med Spellemannspris, og for oppfølgeren «Aurum» fikk Gjermund nominasjon som beste populærkomponist i tillegg til en nominasjon for beste folkemusikkalbum.

«Jeg tenker denne nye plata som en fortsettelse av de to foregående» sier Gjermund selv. «Prosjektet og uttrykket har hele tiden vært det samme. Det er vel en slags triologi!» Trioen har nå spilt sammen i sju år og samspillet og nyanserikdommen på det nye albumet er imponerende.

«Jeg hadde spilt med Sondre og Andreas hver for seg tidligere, og hadde en god stund drømt om å starte en trio med disse to.» sier Gjermund. Trioen spilte første gang sammen på en huskonsert. «Ikke lenge etter ringte Telemarkfestivalen og spurte om jeg ville skrive neste års bestillingsverk (2006), og at jeg sto fritt til å velge musikere.» Sondre og Andreas ble med, og bestillingsverket «Brytningstid» dannet grunnlaget for trioens første album «Ankomst»(2008).

Gjermund Larsen skriver også all musikken for trioen, og hans meloditeft og formsans kommer godt frem på det nye albumet: «Jeg komponer gjerne fra tidlig om morgenen, etter at barna er levert i barnehagen. Men den beste inspirasjonen kommer som regel utpå kvelden, etter at huset har falt til ro, og alt er stille» Gjermund lar seg inspirere av musikk han lytter til, musikere han spiller med og familien og stemninger. «Låten «Brureslått», var en gave til min kommende kone da vi giftet oss for to år siden. Halvparten av låten ble lagd samme dag som bryllupet, i en slags form for romantisk rus…»
Trioen har et stadig voksende publikum også utenfor Norge, og kommer til å spille flere konserter utenlands i årene som kommer. «Vi spiller konserter i alt fra små stuer med plass til 20 stk, til store konsertsaler med plass til mange. Musikken vår passer både i intime og store lokaler, og det er kanskje noe av det vi verdsetter mest med denne trioen. Dette gjør musikken levende, og vi som musikere opplever ofte nye sider ved musikken, selv etter å ha spilt den i flere år.»

Gjermund Larsen (fele) ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken i 2002. I 2005 fekk han kongepokalen som beste utøver på fele. Han er ofte benyttet som solist for kor og orkestre, og har komponert en rekke bestilingsverk for norske festivaler. Han spiller også i Christian Wallumrød Ensemble, med Frode Haltli, Søstrene Hemsing og bror Einar Olav. Gjermund sitt tette samarbeid med Trondheimsolistene har bl.a. resultert i en Grammy-nominasjon for plata «In Folk Style».
Andreas Utnem (piano/harmonium) har gitt ut plater med Trygve Seim (ECM), Ole Paus og Bjørn Klakegg. Andreas er en ettertraktet teaterkomponist og er til daglig ansatt som musiker i Kirkens Bymisjon i Oslo.

Sondre Meisfjord (kontrabass) har sin bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim, og mottok Spellemannspris i 2002 som medlem av Come Shine. Sondre spiller også med blant andre Kari Bremnes og Åsmund Nordstoga.

» mindre

spotify  youtube


 

HAZELIUS HEDIN

HH2BW

Folkemusikkstjerner med nytt hyllet album
Med sitt forrige album ble de utnevnt til årets gruppe på ”Folk- och Världsmusikgalan 2012” . Høsten 2014 slapp duoen sitt etterlengtende andre album ”Sunnan” og lovordene haglet ned over dem fra bl.a. DN, SvD, NA, UNT, VF, Hd, Östgöta Correspondenten m.fl.

» les mer

 Hazelius Hedin er en komplett og fargesterk duo med blendende briljans. Repertoaret som omfatter alt fra middeltidsballader, sjømannssanger, kjærlighetsballader og instrumentale danselåter. Duoen har de seneste årene høstet fantastiske kritikker på den svenske og internasjonale folkemusikkscenen og blitt satt stor pris på langt utover sjangergrensene. I tillegg til konserter i Norge, Finland , Sverige og et gjestespill i Wiens konserthus har de også spilt med Tomas Ledin på Allsången (SVT) Polarpriset 2012 og på hans 20 konserter lange turné våren 2014.

» mindre

spotify facebook youtube


HOVEN DROVEN

hovendroven

Folkrockorkesteret som etter 20 år med turnering er fulle av spilleglede og intensitet. Å spille live har alltid vert det viktigste for bandet. Siden starten i 1991 har Hoven Droven gjort utallige turnéer og hundretalls konserter i hele Europa og Nord-Amerika.

» les mer

 De har samarbeidet med symfoniorkester og ildkunstnere. Deres konserter har blitt sendt i radio og TV i blant annet Sverige, Danmark, Belgia, Estland, Færøyene, Canada og USA.. Livealbumet ”Jumping at the cedar” ble i 2007 nominert til Grammis i kategorien ”Bästa Folkemusik”. En dansk Grammis fikk bandet i 2001. Gjennom årene har bandet samarbeidet med blant andre Stefan Sundström, Ebba Forsberg, Thore Skogman, Evert Ljusberg og E-Type(!) .

» mindre

spotify facebook youtube


JANNE ÅSTRÖM

janne

Sveriges beste allround-sanger og entertainer
Janne Åström er rockeren som utdannet seg til operasanger og ble musikalsk altmuligmann. Han framfører alt fra Bellman til Bowie. Kjent fra TV, musikaler, filmer, – listen er lang.

» les mer

 Janne er også en av Sveriges beste Cornelis tolkere, både som soloartist og tilsammen med bandet ”Medborgarna”. Nå kan Janne også legge til ytterlige to nasjonalpoeter på tolkningslisten når han nå slipper et album med tolkninger av Nils Ferlin og Karin Boye.
Janne turnerer også sammen med Bengan Janson og deres show ”Ett jäkla drag!” der de byr publikum på rock, pop og viser fra før- og nåtid med både alvor og humor.

» mindre

spotify facebook


JENNY ALMSENIUS

jennie

Populær blanding av glød, humor og blues på svensk
Sangeren og munnspilleren Jenny Almsenius har turnert ofte og mye de seneste årene og har etablert et navn på livescener i både Sverige og Norge.

» les mer

 For sin sterke tilstedeværelse på scenen, sin klare stemme og personlige låttekster har Jenny mottatt stående ovasjoner på blant annet Visefestivalen i Västervik, Cornelisdagen og Göteborgs Kulturkalas. Hun har blitt rost av kritikerne siden starten i 2006. Sammen med sine musikere byr hun på fengende konserter. Hun planlegger å slippe nytt album i mai 2015.

» mindre

spotify facebook youtube


KOLONIEN

kolonien

Kraftfull folkpop med reggaeinfluens, firstemmig sang og fyndige tekster
Kolonien ble etablert i 2010 når Anna Möller begynte i bandet, som da var i trioformat med brødrene Arvid og Erik Rask og Mischa Grind. Med Annas stemme og fiolin fant Koloniens karakteristiske musikk og vokalharmonier hjem.

» les mer


Etter sin første Sverigeturné i 2011 ble de utnevnt til ”Årets Unga Folkmusikband” og fikk platekontrakt med Nataraj Records. Med sitt debutalbum ”Clockwise” fikk det pris som årets nykommer på ”Folk- & Världsmusikgalan” (2013). Bookinger til festivaler over hele Sverige og konserter utenlands strømmet inn. Kolonien ble snart et av Sveriges hyppigste brukte band og med over 250 konserter i sju ulike land har de skapt seg et navn og bygget opp et bredt og trofast publikum som fortsatt vokser.
At musikken befinner seg i sjangrenes grenseland gjør den spennende og samtidig tilgjengelig for et bredere publikum. Det er fengende, dansbart, dristig og relevant.
De er aktuell med de etterlengtede andre album i april 2015. spotify facebook youtube


JUHA MULARI

juha

En stemme med autoritet og livserfaring og tekster som er som bly slått mot marmor.Men her finnes det også ømhet medfølelse, sårbarhet, og kvinnene, de som kom, de som gikk – og hjerter som brast.Han ble signet som 49-åring etter å bli oppdaget av rapperen Petter.

» les mer

» mindre


Det som er spennende er at lytteren får følge Juha gjennom hans selvransakelse sier Petter. Dette var innledningen på et samarbeid som resulterte i selvtitulerte albumet i 2014. I fjor hadde han mange konserter og Juha har etablert seg som en av våre mest populære singersongwriters. Første singelen ”Sjömanshjärta”, ble nesten direkte en klassiker. På hver konsert så blir det ofte massiv allsang når han fremfører den.
Låten har til og med blitt fremført av metallbandet Tiamat på europeiske festivaler. Nye låter skrives stadig og det kommer til å bli sluppet nytt materiale i 2015. Juha spiller siste søndag i hver måned på Engelen i Stockholm i 2015.

» mindre

spotify facebook youtube


KRANTZ

krantz

Det blir ikke mer ekte enn dette – ren livemusikk, ingen programmeringer
”Old School” er tittelen på Krantz tredje album som har release 2015.
Tidligere album er ”Euphoria” (2011) og det grensesprengende debutalbumet ”Siberia” (2007). ”Euphoria” kan beskrives som et råere album med inspirasjon fra blues/rockabilly/psykedelia.

» les mer

”Old School” er en hyllest til det som Richard Krantz hørte på i tenårene og som også ga han de første betalte spillejobbene. Sjangeren var basert på blues. Det var på puber og klubber i Göteborg som Krantz ble til den gitaristen han er i dag. Albumet er en også en hyllest til håndverket i musikken.
– Jeg hyller pubmusikken som oftest ikke blir sett på som finkultur, men jeg synes den behøver å bli løftet opp. Sjangeren behøver å få en bedre status siden alle vi musikere har hatt den som en plattform, vi ble utdannet der og derfra fikk vi vår første lønn.
Jeg har gjort mine tolkninger av pubmusikken med messingblåseinstrumenter, banjoer, steelgitarer, kontrabass, trommer, xylofon og fiolin.
Richard har gjennom årene turnert med Keep Company (Titiyo/Thedor Jensen) Louise Hoffsten. Spilt inn album med artister som Tomas Andersson Wij, Stefan Sundström, Tore Berger, Jeanette Lindström, Sven Zetterberg, Patrik Isaksson og Nicke Borg m.fl.

» mindre

spotify facebook youtube


LENA WILLEMARK

lene

Lena Willemark er en sentral skikkelse i den svenske folkemusikken. Hun er en banebrytende og sjangeroverskridende sanger. Fra sin oppvekst i Älvedalen bærer Willemark med seg en unik musikkskatt som hun har ervervet fra sine læremestrer.

» les mer


På egen hånd eller i samarbeide med andre har hun stadig utvidet sitt uttrykk.Gjennom årene har Willemark fremstått mer og mer som en av Nordens mest allsidige artister. Mye grunnet hennes unike evne til å forme ulikheter til en udelelig helhet.
Reisen og utforskningen av musikken fortsetter med uforminsket kraft, men folkemusikken er og blir hennes vandringsstav. Willemark har som sanger, musiker og spillemann arbeidet sammen med en rad musikere i forskjellige genre bl.a. Frifot, Elise Einarsdotter, Karin Rehnqvist, Anders Jormin, Ale Möller, Marilyn Mazur, Kristin Bråten Berg, Det Norske Kammerorkester, Kungliga Filharmonikerna og Göteborgs Symfoniker. En annen del av hennes kreative arbeid er komponering, hun har i forskjellige konstellasjoner gjennom årene komponert og arrangert mye musikk.
Willemark har mottatt en rekke priser, inkludert 4 Grammisar.

» mindre

spotify facebook youtube


MARIE BERGMAN

mariebergman

Den fortellende stemmen etterlater ingen hjerter frosne.
Våren 2015 opptredde Marie med Sanne Salomonsen i Melodifestivalen. Der fremførte de låten ”Nonetheless”. I sommer samler Marie Bergman sin familie og byr på Marie Bergman Family Band.

» les mer

 Det blir hennes mann, den suverene gitaristen og gitarikonet Lasse Englund, sønnen Fredrik Englund på perkusjon og Maries datter Lina Pasqua på kor. På bass er det Backa-Hans Eriksson. Både Lena og Fredrik spiller på det nye albumet ” Den Mänskliga Faktorn” som kom ut 2014. Samme år fikk Marie ”Cornelisstipendiet”.  Albumet er produsert av Lasse Englund som sammen med Marie har arrangert Maries mest elskede sanger gjennom tidene. Disse har blitt sunget inn på nytt og blitt oppdatert med den stemme og erfarenhet som Marie har i dag. Et par nye låter har det også blitt plass til. Ingen nostalgi uten vibrerende tilstedeværelse, intensitet og duftende autentisk liv. Det her er veldig personlig, en uimotståelig groove med sterk berørende inderlighet som alle kan kjenne seg igjen i. Marie har ”svänget och groovet” som gjør att historiene blir løftet fram og blir ”alles”. Marie personifiserer den menneskelige fortellende stemmen og etterlater ingen hjerter frossne kalde

» mindre

spotify facebook youtube


MATTIAS VON WACHENFELDT

mattias

Klassisk gitarvirtous med sitt tidløse og vakre materiale. Mattias Von Wachenfeldt har arbeidet som frilansmusiker siden 1997, førts og fremst som solist men også som kammermusiker.

» les mer

 Mattias holder konserter regelmessig i Sverige og har hatt konserter på flere av landets store scener som Berwaldhallen, Gustav III:s Teater på Gripsholms slott, Riddarholmskyrkan, Skansen, Natiolmuseum, Wasateatern og på det Kungliga Slottett. Mattias har også turnert rundt om i Skandinavia, Marokko, Hellas, Kypros og Storbritannia. Mattias har bidratt på mange innspillinger i Sveriges Radio, Sveriges Television og TV4 og flere ganger på gresk radio og i TV. 

» mindre

spotify  youtube


LISA MISKOVSKY

lisa

En av Sveriges fremste artister – vil komme nærmere publikum.
Er det noen artist som ikke trenger noen videre presentasjon så er det Lisa Miskovsky. Med ca. 200 000 solgte album i bagasjen og som en av Sveriges hyppigste turnerende artist er Lisa en av Musikksveriges største artister og låtskrivere.

» les mer

 Lisa har solgt både til gull og platina, toppet albumlister og mottatt fem Rockbjörnar, utallige Grammisnomineringer og vunnet to Grammiser.
I 2015 turnerer Lisa i et nedstrippet format der publikum blir tillatt til å komme henne nærmere, eller kanskje mer der Lisa kommer nærmere publikum

» mindre

spotify facebook youtube


MARTIN RUBASHOV

martin

Musikken er en uimotståelig vakker og mystisk reise. Martin Boman høres ofte på radio med sin gitar, men da i rollen som den populære, utadvendte og sprettende programlederen Bollnäs-Martin på rockstasjonen Bandit.

» les mer


Martins Rubashovs musikk derimot, fremstår som skimrende gåtefull, eventyrlig vakker smerte med en sterk nerve i både gitarspillet og i sin stemme. Det evige livet er noe som inspirerer Martin i både tekst og musikk. Han tok artistnavnet Rubashov etter å ha lest Carl Johan Vallgrens bok ”Dokument rörande spelaren Rubashov”. Rubashov spiller kort med djevelen, taper sin sjel, får et evig liv og vandrer udødelig på reise gjennom hele Europa på 1900-tallet. Martin har tidligere spilt i ulike rockeband som blant annet det Grammisvinnende bandet Mustasch. Han takket nei til å bli fast medlem i bandet fordi han ville satse på sin egen musikk. Live spiller Martin sammen med Daniel Mackenzie (ex Mustasch) Rastløs men samtidig kreativ reiser Martin stadig rundt jorden og på hver reise tar han med seg hjem nye instrument og toner, hvilket merkes i musikken. I starten av 2014 slapp Martin en 4-spors EP som bl.a. inneholder en nedtonet versjon av ”Var E Vargen” (Imperiet) og Martin viser for første gang at han ikke er fremmed for å synge på svensk. Samme år bidrar han på låten ”Dead Eyes” fra albumet ”Siren Charms” med In Flames. Det forrige albumet ”The Watcher Of The Skies” kom ut i 2013 , det fanger på en vakker måte opp lys og mørke. I 2015 kommer albumet ”Among Silver” som ble spilt inn i Spania. Mia fra bandet Crucified Barbara er med og synger en duett på den nedtonete ”Map of the Stars”. ”Immigrant Song” (Led Zeppelin” gjøres i en selvklar tretakt. Martin Rubashovs musikk er uimotståelig vakker og en mystisk reise.

» mindre

spotify facebook youtube


MERIT HEMMINGSON

merit

Grammisnominert hammondlegende aktuell med nytt og hyllet prosjekt.
Det første innslaget med Merit spillende på sitt Hammondorgel ble sendt da Sveriges tv-kanal utvalg besto av svart/hvit TV1

» les mer

. Hennes måte å blande svensk folkemusikk med pop og jazz var noe helt nytt. Siden da har dette vert Merits signatur – å forene det tradisjonelle med det seneste innen svensk musikk. Tidligere har hun samarbeidet med bl.a. Beppe Wolgers og Bengt Palmers. Nå jobber hun med produsenter og musikere som har CV-er med navn som Ane Brun, Tonbruket, Edda Magnason, Tomas Andersson Wij m.fl. Forrige høst, femti år etter utgivelsen av Jan Johanssons album ”Jazz på svenska” kom det nye albumet ”Hommage till Jan” – Merits hyllest til den legendariske pianisten. I tillegg til Värmlands Folkblad ga albumet 5/5 og at musikkmagasinet Liras kritiker mente at albumet kunne være ”årets(jazz)album” 20014, er platen nominert til Grammis 2015 i kategorien folkemusikk/vise.

» mindre

spotify facebook youtube


MIRIAM AÏDA

miriam

Inderlighet, melankoli, kokende energi, mystikk, glede og en reise inn i hjertet av den afrobrasilianske musikken. Her kombineres Miriam Aïda med Vindla String Quartet, treblåsere, slagverkere og akustiske gitarer.

» les mer

Gruppen spiller musikk av Brasils store legende og AfroSambaens gründer Baden Powell (1937-2000). I et internasjonalt samarbeid med den brasilianske arrangøren Jayme Vignoli er alle arrangement skreddersydd for ensemblet. Jayme Vignoli er en av Brasils mest etterspurte arrangører og på ”É de Lei!” hører du hans mesterlige arrangement som er komplekse, flerdimensjonale, fargerike og fartsfulle. Jayme Vignoli er og med å spiller cavaquinho på 3 spor.

» mindre

spotify facebook youtube


NIKLAS LIND

niklas

Svensk lyrisk 60-tall, men i nåtid. For Stockholmssønnen Niklas Lind har frasen ”Gammal Kärlek” en dobbel betydning. På den ene siden handler det om det musikalske, om hans kjærlighet til den jazz- og visetradisjon som ligger nedarvet i den svenske folkesjelen. En romantisk mani av 60-tallet hvor Stockholm ulmet av ambisjoner.

» les mer

Der både komposisjoner som musiker var skreddersydd og der dekadens gikk hånd i hånd i storbynattens forføriske skimmer. Men frasen handler også om relasjoner, om hans egne minner og hans personlige erfaring. Fra blomstrende pasjon og bankende hjerte til brudd og den regelmessige følelsen av tomhet. Nå kommer tankene ut i form av toner og blekk på et papir. Nakent og uten den minste antydning til kompromiss. Musikalsk nedstrippet, basert på en enkel melodi og fantastiske kor.

» mindre

spotify facebook youtube


NEW TIDE ORQUESTA

newtide

New Tide Orquesta er et av Sveriges mest spennende livekonsept med et bredt og trofast publikum i både Sverige og internasjonalt. En konsert med NTO har alltid noe magisk over seg.

» les mer

 Konsentrert, intimt og spennende. Nå arbeider bandet med nytt materiale der de vil bruke teknikken for å multiplisere seg live på scenen! Gjennom å doble stemmene med hjelp av loop-pedaler dannes et orkester som er langt større en gruppens fem medlemmer. Det blir mektig!

» mindre

spotify facebook youtube


NORDIC

nordic

Tiårsjubilerende folkemusikkfavoritter! Et av de mest innflytelsesrike bandene i svensk folkemusikk fyller 10 år!I vår opptrer Nordic med den norske gruppen Gjermund Larsen Trio og i desember kommer årets høydepunkt i form av en konsert i sammen med Norrlands Operans Symfoniorkester.

» les mer

 Nordics egen sound bærer på fortellende melodier og utfordrende rytmer. Resultatet blir tidvis filmatiske komposisjoner fylte av klanger, rytmer, groove, reggae og improvisasjon. De seneste årenes fremgang har gitt flere priser. Ved ”Folk- och världsmusikgalan” 2011 ble bandet utnevnt til årets gruppe. På samme galla år 2010 mottok de prisen årets samspill.

» mindre

facebook


ODDJOB

oddjob

En av Sveriges fremste jazzgrupper – spiller for både voksne og barn.I over 10 år har Oddjob vert en del av de absolutt ledende jazzgruppene i Sverige. Grammisnominasjonene har haglet over gruppen og deres fem album,

» les mer

 allerede det selvtitulerte debutalbumet fra 2002 ble belønnet med den ettertraktede statuetten. I 2014 vant de for barnealbumet ”Jazzoo” med tilhørende bok. Gjennom å gjøre et helt instrumentalt album kan barna assosiere musikken fritt med hjelp av bildene i boken – som selvsagt også følger med bandet på deres livespillinger.

» mindre

spotify facebook youtube


ODE

ode

Supergruppe som får hjertet til å åpnes og klokker til å stoppe. ODEs genuine respekt og interesse for mennesker merkes på deres tilnærming, der åpenhet og glede er en naturlig del av prosessen. Gruppen skriver sitt eget materiale og fremfører det på en måte som får gulvet til å gynge og taket til å løfte.

» les mer

For uansett hvor mye man vil teoretisere så handler det til slutt om at musikken svinger og berører. Når Olle Linder, Dan Svensson og Emilia Amper spiller sammen oppstår det magi og musikk i absolutt verdensklasse.

» mindre

spotify  youtube


RÄFVEN

rafven

Swedish Gypsy Extravaganza! Räfven har møtt sitt publikum i hver tenkbar situasjon, alt fra å spille opphengt i en tretopp til å stå foran 10 000 skrikende japanere. Räfven har oppstått og blitt formet på gaten, hvilket merkes i måten å opptre og fange publikummet uansett størrelse.

» les mer

Med sine hundretalls energiske konserter og sin villvokste dansemusikk har de gjort seg kjent som et av Sveriges beste liveband. I vår slipper Räfven sitt femte album. ” Oemotståndligt dansant stök, smuts och sväng utlovas, Swedish Gypsy Extravaganza!

» mindre

spotify facebook youtube


RIGMOR GUSTAFSSON

rimgor

Rigmor Gustafsson har hele verden som arbeidsplass og turnerer hyppig med egen kvartett men opptrer også som gjesteartist i større konstellasjoner. Hun har medvirket i et stort antall TV-program både i Sverige og internasjonalt.

» les mer

 Rigmor har også mottatt mange priser i løpet av årene og sist i november 2013 ble hun tildelt den mest prestisjefylte svenske jazzprisen av alle ” Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris” Nå er Rigmor aktuell med det nye albumet ”When You Make Me Smile”, hennes sjette album på det tyske plateselskapet ACT. Det er innspilt med Dalasinfonietten og Eagle-Eye Cherry bidrar som gjest på en låt. Rigmor har skrevet nesten alt av musikken på albumet.

» mindre

spotify facebook youtube


SKENET

skenet

Den svenske folkrocken er på frammarsj og Skenet viser vei. Debutalbumet ”Allting rullar” kom ut i mars 2015 og turnébussen har allerede rullet rundt i Sverige, Frankrike, Estland og Danmark. Det her bandet høres ikke ut som noe du har hørt før.
spotify facebook youtube


STAFFAN HELLSTRAND

staffan

Staffan Hellstrand har med årene blitt en av våre sikreste og mest severdige liveartist og med en total innlevelse og underfundig mellomprat trollbinder han publikum hvor som helst. Med sanger som ”Bilder av dig”, ”Hela vägen hem”, ”Fanfar” og ikke minst monsterhiten ”Lilla Fågel Blå” har han for alltid en plass i den svenske pop- og rockhistorien.

» les mer

Som ekstra krydder har denne fotball elskende artisten også skrevet ”Explodera” – Fotball hymnen som spilles hver gang det svenske fotballandslaget spiller på hjemmebane. Staffan skrev og produserte også Idde Schultzs debutalbum der ”Fiskarna i haven” ble årets låt og en svensk klassiker. Det nye (15.) albumet kommer ut i mars 2015. På albumet samarbeider han med samme produsenter som stod bak Jenny Wilsons mangedoble prisbelønte album ”Demand The Possible”, Mikael Häggström og Johannes Bergström.

» mindre

spotify facebook youtube


SOFIE LIVEBRANT

sofie

Nå i 2015 er Sofie Livebrant aktuell med albumet og turnéen ”Lighthouse stories”. Turnéen skal til Skottland, Danmark, Norge og Sverige og er ute blant skjærgårdenes fyrtårn i sommer. Programmet er inspirert av Jeanette Wintersons bok ”Lighthouse keeping”.

» les mer

Jeanette Winterson er den tredje og siste poeten i en serie som Sofie har komponert musikk til. Det programmet heter ”Tre kvinnor” – En sångfångare tolkar tre kvinnor från tre sekel”. Som en rød tråd gjennom Sofies karriere har de skrivende kvinnene returnert.
Nå tar hun oss på en reise gjennom tiden der hun vekker liv i og gir nye dimensjoner til udødelige verk av Emily Dickinson, Karin Boye og Jeanette Winterson. Sofie Livebrant tolker disse litterære pionærer som alle får genistatus i sine respektive genrer. Tre normbrytende poeter fra tre århundrer og tre land som føres sammen av visesangeren som lar tid og rom bli ett.

» mindre

spotify facebook youtube


THE BOPPERS

boppers

3000 livespillinger, 18 album, 5 oljefat og hårvoks og de har fortsatt røttene i Rock `n`Roll & Doo Wop. Med mer en to millioner solgte album bare i Skandinavia er Boppers en av de mest fremgangsrike gruppene i sitt slag.

» les mer

De har samarbeidet med artister som Chuck Berry, Pugh Rogefeldt og Jerry Williams. De har turnert i Japan, Europa og Skandinavia. Atten album, 3000 livespillinger, minst 5 oljefat med hårvoks, og de har fortsatt røttene i Rock `n`Roll & Doo Wop. Etter 35 år med stadig turnering er det fortsatt en ”höjdare” å gå opp på scenen og spille for et engasjert og glad publikum. Det er akkurat det vi lever for: Å spille LIVE. Sommeren 2015 skal de ut på en Folkparkturné med Brolle. 

» mindre

spotify facebook youtube


TARRABBAND

tarabband

Nadin Al Khalidi har sine røtter fra både Kairo og Bagdad. Hun kom til Sverige for flere år siden og startet i 2008 bandet Tarabband. Hennes tekster tar oss med på hennes livsreise fra hjemlandet til livet i eksil og gjenfødelse.

» les mer

Hun stiller spørsmål om de grenser som tegnes opp mellom land og mennesker. Tarabbands repertoar finner sin kjerne i den arabiske musikken. Sangene er hentet både fra de tradisjonelle arabiske sangene og bandets egne unike komposisjoner. Her blandes sufisme med pop og folkemusikk slik at tarab oppstår. Tarab er det arabiske uttrykket for det bånd av ekstase som kan oppstå mellom musiker og publikum. Tarabband består av etablerte musikere fra Sveriges folk- og verdensmusikkscener.

» mindre

spotify facebook youtube


VÄRLDENS BAND

vBand

Transglobal Roots Fusion . Musikk fra tre kontinenter. Består av medlemmer fra det hyllete svenske folkemusikkbandet Kolonien, BBC Radio 2 Young Folk Award vinneren Last Order, BBC Radio 2 Horizon Award nominerte Rura, All India Radio Competition Carnatic Devotional sangeren Charu Hariharan, neste lysende stjerne fra den senegalske Griot tradisjonen Abdou Cissokho og Israelske/Tunisiske sangeren Navah Elbaz.

» les mer

Världens Band viser verdensmusikk som aller best. Medlemmene, alle eksperter på sin egen tradisjon, møtes for første gangen høsten 2012 i Stockholm for å dele folkemusikk fra sine land og utforske nye lydlandskap under ledelse av den svenske folkelegenden Ale Möller. De har siden det gjort tre meget fremgangsrike turnéer i Sverige, spilt på alle store folkemusikkfestivaler i landet inkludert bejublende opptreden på Urkul, Stockholm Folk Festival og Korröfestivalen. Høsten 2014 reiste bandet på sin første suksessturné i Storbritannia der de skapte seg et nevn innen folk- og verdensmusikkscenen etter de hadde opptrådd på Sage Gateshead i Newcastle, Musicport Festival i Whitby og på SOAS i London m.fl. Världens Band arbeider nå med sitt debutalbum som de planlegger å ha klart til sommeren 2015, da de reiser på festivalturné i Europa.

» mindre

facebook youtube


VINDLA STRING QUARTET

vindla

Bråe skifter mellom pop og klassisk – og for barn. Vindla String Quartets repertoar når langt utover grensene for den klassiske strykekvartetten. De gir dels konserter selv som strykekvartett med mesteparten klassisk repertoar, dels opptrer de sammen med andre artister.

» les mer

Blant samarbeidende finnes blant annet Helena Josefsson, Magnus Tingsek, Linnea Henriksson, Nina Persson, Moto Boy m.fl. Bråe skifter mellom genrer har blitt noe av Vindla String Quartets signatur.

Vindla i Glaslandet – för barn

En interaktiv forestilling som bygger på en fri tolkning av Lewis Carrols ”Alice i Spegellandet” . Vindla i Glaslandet retter seg mot barn i 2-6 års alderen. Følger en barnerytmikkpedagog som med bevegelse , dans og andre fysiske uttrykk veileder barna inn i musikken og gi de verktøy for at de med alle sanser kunne ta det til seg.

» mindre

spotify facebook youtube